Κουρείο

Πάγκος κουρείουΤο κουρείο που διατηρεί ο κ. Α.Π., 70 χρονών, στην οδό Νέστορος 2, είναι ατομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε 37 χρόνια πριν. Έμαθε δε την τέχνη του κουρέα εμπειρικά, από παλιό κουρέα σε μικρή ηλικία.
Αν και τώρα απασχολείται μόνος του, παλαιά είχε μικρά παιδιά που καθάριζαν τους πελάτες και έπαιρναν μπουρμπουάρ. Τότε χρησιμοποιούσε μηχανές χειρός για το κούρεμα, ενώ τώρα χρησιμοποιεί ηλεκτρικές μηχανές, ψαλίδι, τσατσάρα, πούδρα. Όλα τα υλικά και τα εργαλεία της δουλείας του τα βρίσκει εύκολα στο εμπόριο. Μέχρι πρόσφατα μάλιστα, περνούσε απ’ το μαγαζί του ένας πλανόδιος πωλητής, ειδών κουρείου.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων πηγαίνουν στο κουρείο του, αν και τώρα έχει μειωθεί ο αριθμός τους, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με τα σύγχρονα κομμωτήρια. Αυτό μάλιστα είναι το κυριότερο πρόβλημα της δουλειάς του. Παρ’ όλα αυτά, έρχονται και νέοι που θέλουν μοντέρνα χτενίσματα, αλλά και ηλικιωμένοι που θέλουν κούρεμα με το ψαλίδι και τη τσατσάρα παραδοσιακά. Μία βασική υπηρεσία του παραδοσιακού κουρείου είναι το ξύρισμα, το οποίο δεν γίνεται στα σύγχρονα κομμωτήρια, Χρειάζεται, βέβαια, ιδιαίτερη προσοχή, γιατί είναι επικίνδυνο και γι’ αυτό πρέπει ο κουρέας να έχει σταθερό χέρι και αυτοπεποίθηση.
Θα συμβούλευε ένα νέο που θα ήθελε να ασχοληθεί με το επάγγελμά του να τελειώσει πρώτα μία σχολή κομμωτικής, να εξοπλίσει με σύγχρονα μέσα το μαγαζί του, αλλά και να προσπαθήσει να κάνει τους πελάτες του ευχαριστημένους.


Φιλοξενία ανάρτησης για το…
«Παραδοσιακά Επαγγέλματα στη Νίκαια του χθες … αλλά και του σήμερα»
Πολιτιστικό πρόγραμμα «4ου Γυμν. Νίκαιας, από ομάδα μαθητών 2004-2006.
Υπεύθυνες Προγράμματος:
Καλογερά Αρετή (Φιλόλογος- Διευθύντρια)
Βόσσου Αναστασία (Φιλόλογος)
Μυλωνά Θεοδώρα (Αγγλικής Φιλολογίας)

Κουρέας

QR Code - Take this post Mobile!
Use this unique QR (Quick Response) code with your smart device. The code will save the url of this webpage to the device for mobile sharing and storage.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *