Λευκοσιδηρουργία

Λευκοσιδηρουργία 7 Η οικογενειακή βιοτεχνία λευκοσιδηρουργίας στην οδό Καραολή και Δημητρίου 60 στη Νίκαια, λειτουργεί εδώ και 55 χρόνια. Αντικείμενό της είναι η κατασκευή παραδοσιακών προϊόντων, όπως σκάφες, ποτιστήρια, αλλά και σύγχρονων όπως: σωλήνες για τζάκι, ταΐστρες και ποτίστρες πτηνών.
Η τεχνική κατασκευής αυτών των προϊόντων μαθαίνεται εμπειρικά και στην συγκεκριμένη επιχείρηση η τέχνη πέρασε απ’ τον πατέρα στον γιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις ειδικές κατασκευές δεν υπάρχουν βιομηχανοποιημένα προϊόντα και γι’ αυτό η κατεργασία γίνεται με το χέρι.
Η πρώτη ύλη για την επιχείρηση αυτή, (λαμαρίνα σε διάφορες μορφές), βρίσκεται εύκολα στο εμπόριο. Τα προϊόντα τους απευθύνονται σε επαγγελματίες κυρίως ή εμπόρους που τα μεταπωλούν. Η συμβουλή τους σ” ένα νέο που θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμά τους, είναι να ασχοληθεί με τις βασικές κατασκευές, αλλιώς δεν συμφέρει. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι τα ανταγωνιστικά προϊόντα που εισάγονται απ’ τον εξωτερικό, κυρίως απ’ την Τουρκία και την Κίνα.


Φιλοξενία ανάρτησης για το…
«Παραδοσιακά Επαγγέλματα στη Νίκαια του χθες … αλλά και του σήμερα»
Πολιτιστικό πρόγραμμα «4ου Γυμν. Νίκαιας, από ομάδα μαθητών 2004-2006.
Υπεύθυνες Προγράμματος:
Καλογερά Αρετή (Φιλόλογος- Διευθύντρια)
Βόσσου Αναστασία (Φιλόλογος)
Μυλωνά Θεοδώρα (Αγγλικής Φιλολογίας)

 

QR Code - Take this post Mobile!
Use this unique QR (Quick Response) code with your smart device. The code will save the url of this webpage to the device for mobile sharing and storage.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *