Μαρμελάδα καρπούζι

Υλικά

  • 1 κιλό τριμμένη φλούδα καρπουζιού, με τα υγρά και λίγη σάρκα.
  • 300 γρ. ζάχαρη.
  • 100 γρ. νερό.
  • 1 βανίλια.
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι γραιναδίνη.
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι.

Εκτέλεση

  • Αφού καθαρίσουμε τη φλούδα του καρπουζιού, ώστε να μην έχει ίνες, κόβουμε αυτή σε μικρά τεμάχια και την περνάμε από το μπλέντερ ή την τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.
  • Τοποθετούμε το υλικό σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό και βράζουμε στο δυνατό για 20΄ περίπου, ξαφρίζοντας κατά τακτά  χρονικά διαστήματα.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη , τη βανίλια, το λεμόνι, και την γραιναδίνη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄λεπτά περίπου και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=YDjawxyaUsA&list=UUtlmI_278CMVyp-xDOF-HIA’]