Κεμπαμπτζίδικο, «Το Αιγυπτιακόν»

aigyptiako3Το κεμπαμπτζίδικο , «Το Αιγυπτιακόν», είναι οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε το 1924, από τον παππού του σημερινού ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε πάει στην Αίγυπτο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπου και έμαθε τα μυστικά της δουλειάς, εξ ου και το όνομα της επιχείρησης, (Αιγυπτιακόν).
Σήμερα εργάζονται εκεί 13 – 14 άτομα και έχει κτιστεί ένα καινούργιο κτίριο, σχεδόν απέναντι από το αρχικό, τα οποία λειτουργούν μαζί.
Κατασκευάζει και πουλάει όλα τα είδη του κεμπάπ, που φτιάχνει κυρίως με μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Παλιά το κεμπάπ γινόταν από αρνίσιο κιμά, (από ζυγούρι). Επίσης κατασκευάζει γύρο από χοιρινό κρέας.
Προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από μεγάλους κρεατέμπορους και χονδρέμπορους και υπάρχει μεγάλη επάρκεια στα υλικά που χρησιμοποιούν. Στα θέματα υγιεινής είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Διαθέτει τα προϊόντα κυρίως στην τοπική αγορά, αν και έρχονται πελάτες από πολλές περιοχές , όπως και πολλοί επώνυμοι.
Κατά τη γνώμη του ιδιοκτήτη, το βασικότερο πρόβλημα της δουλειάς είναι το άγχος για καλύτερη εξυπηρέτηση.
Θα πρότεινε σε ένα νέο να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, αρκεί να έχει κουράγιο, υπομονή και να είναι καλός επαγγελματίας.
Όπως μας είπε:
«Το να κρατάς μια παραδοσιακή επιχείρηση είναι δύσκολο, αλλά και συγκινητικό».


Φιλοξενία ανάρτησης για το…
«Παραδοσιακά Επαγγέλματα στη Νίκαια του χθες … αλλά και του σήμερα»
Πολιτιστικό πρόγραμμα «4ου Γυμν. Νίκαιας, από ομάδα μαθητών 2004-2006.
Υπεύθυνες Προγράμματος:
Καλογερά Αρετή (Φιλόλογος- Διευθύντρια)
Βόσσου Αναστασία (Φιλόλογος)
Μυλωνά Θεοδώρα (Αγγλικής Φιλολογίας)

aigyptiako1 aigyptiako2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.