Σωκιανίδικα αποκριάτικα τραγούδια, (CD με τσαμπούνα από τα Σώκια Μ. Ασίας)

Παρουσιάζουμε ένα δίσκο από τα Κύργια της Δράμας (“Σωκιανίδικα Αποκριάτικα Τραγούδια”) που πραγματικά ανατρέπει την εικόνα που έχουμε σχηματίσει για την μικρασιάτικη μουσική παράδοση, καθώς ανασύρει από την αφάνεια ένα διαμάντι της τοπικής παράδοσης των Σωκίων της Μ. Ασίας (νότια της Σμύρνης): Μικρασιάτικες τσαμπούνες!
Ο δίσκος εκδόθηκε το 2005 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυργίων “Ο Αρίων” και περιέχει αποκριάτικα τραγούδια από τα Σώκια της Μ. Ασίας, παιγμένα με τσαμπούνα και τραγουδισμένα από Σωκιανήδες, οι πρόγονοι των οποίων εγκαταστάθηκαν στα Κύργια της Δράμας. Ο ήχος του δίσκου είναι εξαιρετικός, ενώ το ύφος του αυθεντικότατο. Το παίξιμο της τσαμπούνας τεχνικότατο, το τραγούδι αντιφωνικό με εναλλαγή πρωτοτραγουδιστών, όπως θα γινόταν σε ένα πραγματικό γλέντι. Η ζωντάνια και η αυθεντικότητα του ηχητικού υλικού παραπέμπει πάντως περισσότερο σε γλέντι παρά σε στημένη ηχογράφηση.

Sokia

Ακούστε εδώ ένα μικρό δείγμα από το CD: http://f.cl.ly/items/3A2J3v281z3s0g0h2x28/Sample1_Arhise%20glossa%20m%27%20arhise.mp3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.